coaching energie spiritueel reiki

Irma Lucia
voor verbinding tussen Hart en Hoofd

Loopbaan

Zelfkennis is een basis voor persoonlijke groei en het maken van keuzes in je leven. Ook binnen je loopbaan. Goed inzicht in je eigen kwaliteiten en weten wat je belangrijk vindt in werk, helpt bij het vinden van een baan.

Het zoeken naar werk kan je verdelen in 3 fasen. De zelforiŽntatiefase, de arbeidsmarktoriŽntatiefase en de sollicitatiefase. Bij de zelforiŽntatie kijk naar wie jij bent als persoon. In de arbeidsmarktoriŽntatie ga je informatie verzamelen en oriŽnteren op en over de arbeidsmarkt. Het resultaat is een eigen profiel, waarmee je gericht op zoek kan gaan naar passend werk en vervolgens daadwerkelijk gaat solliciteren.

Bij alle drie de fasen kan je ondersteuning krijgen.

ZelforiŽntatie

Bij de zelforiŽntatie staan 3 vragen centraal. Door antwoord te geven op deze vragen kan je een beter beeld krijgen over wat voor jou als persoon belangrijk is en daardoor weet wat voor baan bij je past.
= Wie ben ik: je onderzoekt wie je bent als persoon.
= Wat wil ik: je onderzoekt wat je wilt en wat voor jou als persoon belangrijk is.
= Wat kan ik: je onderzoekt wat je kan.

Aan de hand van oefeningen, vragenlijsten en opdrachten krijg je meer inzicht in jezelf.

ArbeidsmarktoriŽntatie

Voordat je direct op zoek gaat naar vacatures is het raadzaam te oriŽnteren op wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Hierdoor krijg je helder waar je de functie kunt vinden, die jij in gedachten hebt. Daarnaast kan met de analyse van de arbeidsmarkt controleren of het beeld wat jij hebt van de functie ook realistisch is. Je kunt globaal op drie manieren informatie inwinnen over de arbeidsmarkt; mondeling, bijeenkomsten/bedrijvendagen en digitaal.

Sollicitatie

In deze fase ga je daadwerkelijk de arbeidsmarkt op. Je gaat vacatures zoeken, brief en CV maken en sollicitatiegesprekken voeren.

Hoe ziet een traject eruit?

Het traject duurt 3 tot 5 gesprekken, van ongeveer 1,5 uur per gesprek. Voorafgaand aan het traject vindt een intake plaats.

eigen baas

© 2011 Mijn-eigen-website.nl